ΔΙΑΤΑΞΗ:

ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ: Στις τσάντες με τετράγωνη διάταξη, το πλάτος της τσάντας είναι ίσο (ή περίπου ίσο) με το ύψος της.

ΚΑΘΕΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ: Στις τσάντες με κάθετη διάταξη, το ύψος της τσάντας είναι μεγαλύτερο από το πλάτος της.

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: Στις τσάντες με οριζόντια διάταξη, το πλάτος της τσάντας είναι μεγαλύτερο από το ύψος της.

Οι τσάντες με τετράγωνη διάταξη ενδείκνυνται για κάθε χρήση και η επιλογή τους εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές σας ανάγκες και τα αντικείμενα που επιθυμείτε να τοποθετήσετε στο εσωτερικό τους.

ΛΕΥΚΟ KRAFT ΧΑΡΤΙ
To λευκό Kraft χαρτί είναι ένα πορώδες υλικό με υψηλές αντοχές σε σκισίματα, το οποίο ενδείκνυται για την κατασκευή χάρτινων τσαντών. Το χαρτί Kraft προκύπτει από την πολτοποίηση ξύλινης μάζας, την προσθήκη ειδικών ενισχυτικών υλικών και λευκαντικών υλών, χάρη στις οποίες αποκτά το εξαιρετικής καθαρότητας λευκό χρώμα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 1) Αποτελεί μια ιδιαίτερα ανθεκτική και κλασική λύση συσκευασίας, 2) αν και οικονομικό, προσδίδει μια αίσθηση πολυτέλειας, 3) το λευκό χρώμα αποτελεί την ιδανική βάση για την σωστή αποτύπωση των χρωμάτων εκτύπωσης.

ΚΑΦΕ ΦΥΣΙΚΟ KRAFT ΧΑΡΤΙ
Στην περίπτωση του καφέ (ή αλλιώς μπεζ) kraft χαρτιού, δεν έχει γίνει προσθήκη λευκαντικών υλών και επομένως το χαρτί διατηρεί το φυσικό του χρώμα.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 1) Αποτελεί μια ιδιαίτερα ανθεκτική και κλασική λύση συσκευασίας, 2) είναι ελαφρώς πιο οικονομικό από το λευκό Kraft χαρτί, χωρίς όμως να έχει υποδεέστερη ποιότητα, 3) προσδίδει οικολογικό χαρακτήρα στην τσάντα και το προφίλ της επιχείρησής σας, 4) με τη χρήση ειδικών φινιρισμάτων (π.χ. μεταλλοτυπίες και λευκά βερνίκια) το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ KRAFT ΧΑΡΤΙΑ
Στην περίπτωση των χρωματιστών kraft χαρτιων, πέρα από την προσθήκη λευκαντικών υλών, προστίθεται χρώμα μαύρο, κόκκινο ή καφέ σκούρο. Ως αποτέλεσμα, το υλικό της τσάντας έχει ομοιόμορφο και ενιαίο χρώμα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 1) Αποτελεί μια ιδαίτερα καλαίσθητη πρόταση, δεδομένου ότι συνδυάζεται με κάποια μεταλλοτυπία ή μεταξοτυπία, 2) λόγω της χρωματιστής βάσης τους, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο χρώμα εκτύπωσης, πέρα από το μαύρο στην επρίπτωση του κόκκινου χρώματος υλικού, 3) προσδίδει οικολογικό χαρακτήρα στην τσάντα και το προφίλ της επιχείρησής σας, 4) με τη χρήση ειδικών φινιρισμάτων (π.χ. μεταλλοτυπίες και λευκά βερνίκια) το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

ART PAPERS (επιχρισμένα)
Το artpaper αποτελεί ένα υψηλής ποιότητας υλικό που ενδείκνυται για την κατασκευή χάρτινων τσαντών πολυτελείας. Παράγεται από πολτοποιημένη φυτική κυτταρίνη και επιστρώνεται και στις δύο πλευρές από ένα εξαιρετικά λεπτό στρώμα καολινίτη και χημικών ουσιών, χάρη στις οποίες το χαρτί αποκτά στιλπνότητα και διακριτική γυαλάδα. Το artpaper, σε αντίθεση με το χαρτί Velvet που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ελληνική τυπογραφική αγορά, είναι περισσότερο ανθεκτικό σε σκισίματα και φθορές.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: 1) Τα χαρτιά artpapers διατηρούν μια διακριτική γυαλάδα, ενώ στην περίπτωση του επιχρίσματος (στη μία ή και στις δύο πλευρές), η γυαλάδα εντείνεται, 2) αποτελούν χαρτιά επάνω στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί πλαστικοποίηση και κάθε είδους φινίρισμα.

GSM (γραμμάρια)
Το βάρος του χαρτιού κατασκευής των τσαντών επηρεάζει τη στιβαρότητά τους: χαρτιά περισσότερων γραμμαρίων οδηγούν στην κατασκευή ιδιαίτερα στιβαρών και ανθεκτικών τσαντών  και ενδείκνυνται για μεγάλες διαστάσεις και για απαιτητική χρήση των τσαντών (δηλαδή για τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων). Τα χαρτιά μικρού βάρους χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ανθεκτικών τσαντών σε μικρές διαστάσεις ή για τη μεταφορά ελαφριών αντικειμένων (π.χ. ενδύματα).

ΚΟΡΔΟΝΙ
Το συνθετικό κορδόνι είναι κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο (PP) υψηλής ποιότητας και απαράμιλλων αντοχών. Ανεξάρτητα από το είδος (σχέδιο) της πλέξης, μπορείτε να επιλέξετε τη διάμετρο του κορδονιού που σας ενδιαφέρει, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της τσάντας . Για τσάντες πολυτελείας μικρών διαστάσεων προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το κορδόνι με διάμετρο 3mm, ενώ για τις τσάντες μεγάλων διαστάσεων σάς προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κορδόνι με διάμετρο 5mm.

ΚΟΡΔΕΛΑ
Η βαμβακερή κορδέλα ή φακαρόλα αποτελεί έναν τύπο λαβής υψηλής αισθητικής στις χάρτινες τσάντες πολυτελείας. Ανεξάρτητα από το είδος (σχέδιο) της πλέξης, μπορείτε να επιλέξετε το πλάτος της κορδέλας που σας ενδιαφέρει, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της τσάντας . Για τσάντες πολυτελείας μικρών διαστάσεων προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το κορδόνι με πλάτος 15mm, ενώ για τις τσάντες μεσαίων διαστάσεων σας προτείνουμε την κορδέλα των 20mm. Αντίστοιχα, για τις τσάντες μεγάλων διαστάσεων σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την κορδέλα με πλάτος 25mm.

ΜΕΓΕΘΟΣ ΛΑΒΗΣ
Εφόσον δεν υπάρχουν κάποιοι ιδιαίτεροι λόγοι που να υπαγορεύουν διαφορετική επιλογή, το μήκος των λαβών στις χάρτινες τσάντες πολυτελείας προτείνουμε να είναι 40 εκ. Σε περίπτωση που οι διαστάσεις των τσαντών σας είναι μικρές, τότε θα μπορούσατε να επιλέξετε ως μήκος λαβής τα 30 εκ. Το μήκος των λαβών εξυπηρετούν αποκλειστικά λόγους χρηστικότητας και πρακτικότητας.
Εφόσον επιθυμείτε οι τσάντες σας να μπορούν να περαστούν στον ώμο των πελατών σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε ως μήκος λαβών τα 90 εκ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΒΗΣ: ΚΟΜΠΟΣ
Οι άκρες της λαβής δένονται σε κόμπο, προκειμένου να μην αποσπώνται από την τσάντα. Αυτός είναι ο συνηθέστερος τρόπος τοποθέτησης της λαβής στις χάρτινες τσάντες πολυτελείας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΒΗΣ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΛΛΗΣΗ
Οι άκρες της λαβής δεν είναι ορατές, αλλά κολλώνται μέσα στην εσωτερική αναδίπλωση της τσάντας. Η τεχνική της εσωτερικής κόλλησης δεν επηρεάζει την αντοχή των λαβών. Η εσωτερική κόλληση αποτελεί φινίρισμα λαβών, το οποίο ανεβάζει το κόστος του τελικού προϊόντος.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΒΗΣ: HOOKS
Οι άκρες της λαβής «σφραγίζονται» μέσα σε συνθετικούς ή μεταλλικούς υποδοχείς, οι οποίοι μπορούν να χρωματιστούν ανάλογα με τη δική σας αισθητική.

Η εκτύπωση επάνω στις τσάντες στριφτής λαβής μπορεί να καταλαμβάνει έως και το 100% της έκτασης της τσάντας, καθώς στη Multibags μπορούμε να εκτυπώνουμε και στις πιέτες.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ:
ΑΡΙΘΜΟΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Επιλέξτε το συνολικό αριθμό χρωμάτων που θα τυπωθούν επάνω στην τσάντα σας: Σε περίπτωση που το χαρτί το οποίο επιλέξατε είναι λευκό, μην προσμετρήσετε στον αριθμό των χρωμάτων το λευκό χρώμα. Επίσης δεν προσμετράται ως χρώμα το φυσικό καφέ, σε περίπτωση που επιλέξετε ως βάση, μια τσάντα με καφέ οικολογικό χαρτί.

Επιπλέον, σε περίπτωση που το λογότυπό σας έχει αποχρώσεις ενός χρώματος (π.χ. εάν στο λογότυπο υπάρχει μαύρο και διάφορες αποχρώσεις του γκρι), τότε μετρήστε στον αριθμό των χρωμάτων μόνο ένα χρώμα (π.χ. το μαύρο). Για την αποτύπωση των διαφόρων αποχρώσεων ενός χρώματος, οι διακυμάνσεις του χρώματος αποδίδονται στην εκτύπωση με μικρές κουκίδες (raster), η πυκνότητα των οποίων καθορίζει και το βάθος του χρώματος.

Τα χρώματα τα οποία εκτυπώνονται επάνω στις χάρτινες τσάντες πολυτελείας μπορούν να είναι είτε χρώματα PANTONE, είτε CMYK (εικόνες). Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εκτυπώσετε κάποια μη γραμμική εικόνα ή φωτογραφία επάνω στην τσάντα σας, τότε επιλέξτε «Εκτύπωση εικόνας CMYK».  Επιλέγοντας «Εκτύπωση εικόνας CMYK», επιλέγετε αυτόματα μια τετράχρωμη εκτύπωση με τη χρήση των βασικών χρωμάτων CMYK, τα οποία όταν συνδυαστούν μεταξύ τους μπορούν να παράγουν όλους τους δυνατούς χρωματισμούς . Η «φωτογραφική» εκτύπωση είναι αποτέλεσμα μιας CMYK εκτύπωσης. Υπάρχει και η δυνατότητα μονοχρωματικής φωτογραφικής εκτύπωσης στην οποία θα πρέπει να επιλέξετε ως αριθμό χρωμάτων εκτύπωσης, το ένα χρώμα, και το εκτυπωτικό αποτέλεσμα θα είναι η αποτύπωση μιας μονόχρωμης εικόνας η οποία θα σχηματίζεται από τις τονικές διαβαθμίσεις του επιλεγμένου χρώματος.

Εάν έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε ως βάση, το καφέ kraft χαρτί, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα εκτυπωμένα χρώματα του τελικού προϊόντος θα εμφανίζονται πιο σκούρα από αυτά στον κατάλογο της PANTONE, καθώς «δανείζονται» μια ελαφριά σκουρόχρωμη απόχρωση από το καφέ kraft υλικό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ή οποιοδήποτε ανοιχτό χρώμα επάνω σε καφέ kraft υλικό.

Εάν έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε ως βάση κάποιο χρωματιστό kraft χαρτί, τότε το χρώμα που θα δηλώσετε θα αποτυπωθεί με βερνίκι (μεταξοτυπία). Μόνο στην περίπτωση του κόκκινου kraft χαρτιού θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ως χρώμα εκτύπωσης το μαύρο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ:
Στη Multibags, σας δίνουμε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε, και το εσωτερικό της χάρτινης τσάντας σας. Σε πολλές περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις, ως εσωτερική εκτύπωση επιλέγεται ένα μοτίβο (σχέδιο), όπως λόγου χάρη το λογότυπο της επιχείρησης, το οποίο εκτυπώνεται σε επανάληψη, σε όλη την έκταση του εσωτερικού περιεχομένου.

ΑΝΑΓΛΥΦΟΤΥΠΙΑ:
Τεχνική χωρίς μελάνι, στην οποία χρησιμοποιείται ένα αρσενικό και ένα θηλυκό καλούπι για να ασκήσουν πίεση στο χαρτί και να δημιουργήσουν την αίσθηση του τρισδιάστατου σχεδίου, με εξόγκωση του χαρτιού προς τα επάνω. Η αναγλυφοτυπία μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά, σε συγκεκριμένα τμήματα της τσάντας (π.χ. στο λογότυπο) ή και ολικά, σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες της τσάντες. Η αναγλυφοτυπία αποτελεί φινίρισμα των χάρτινων τσαντών πολυτελείας, επηρεάζει το κόστος του τελικού προϊόντος και εξαρτάται από τη συνολική έκταση όπου θα εφαρμοστεί.

ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: 
Η πλαστικοποίηση αναφέρεται στην εφαρμογή μιας ειδικής, εξαιρετικά λεπτής μεμβράνης, η οποία επικολλάται με ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία επάνω στο χαρτί της τσάντας πριν από τη διαδικασία της πύκμανσης (τσακίσματος). Η πλαστικοποίηση μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στην εσωτερική, όσο και την εξωτερική πλευρά της τσάντας και την προστατεύει από σκισίματα, λερώματα και άλλες φθορές, ενώ παράλληλα προσδίδει στην τσάντα μεγαλύτερη αντοχή και στιβαρότητα, στην εκτύπωση ενισχυμένη ανθεκτικότητα και στην εμφάνιση ιδιαίτερη όψη. Η πλαστικοποίηση μπορεί να είναι γυαλιστερή ή ματ.

Η εφαρμογή πλαστικοποίησης επάνω στη χάρτινη τσάντας πολυτελείας επηρεάζει την απόδοση των χρωμάτων εκτύπωσης: grosso modo, η ματ πλαστικοποίηση προσδίδει μια ελαφριά θολότητα στο χρώμα, ενώ η γυαλιστερή πλαστικοποίηση ενισχύει την ένταση και τη ζωηρότητα των χρωμάτων εκτύπωσης.

ΜΕΤΑΛΛΟΤΥΠΙΑ: 
Η μεταλλοτυπία αφορά μια τεχνική χωρίς μελάνη, κατά την οποία εξαιρετικά λεπτά μεταλλικά φύλλα προσκολλούνται στο χαρτί της τσάντας, με τη βοήθεια υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης. Τα μεταλλικά φύλλα μπορούν να έχουν ποικιλία χρωμάτων, αν και περισσότερο συνηθίζεται η χρήση του χρυσού χρώματος (χρυσοτυπία) και του ασημένιου (ασημοτυπία).

Η χρήση μεταλλοτυπίας επηρεάζει την τελική τιμή του προϊόντος και εξαρτάται από τη συνολική έκταση όπου θα εφαρμοστεί η τεχνική.

ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ: 
Η μεταξοτυπία αφορά μια τεχνική χωρίς μελάνη, κατά την οποία ειδικό βερκίνι επικάθεται του υλικού της τσάντας. Το βερνίκι μπορεί να έχει ποικιλία χρωμάτων, αν και περισσότερο συνηθίζεται η χρήση του λευκού χρώματος. Η μέθοδος της μεταξοτυπίας μπορεί να εφαρμοστεί ιδανικά σε χαρτιά kraft.

EYELETS (ΛΑΒΩΝ): 
Μεταλλικά δαχτυλίδια τα οποία τοποθετούνται στις οπές των κορδονιών της χάρτινης τσάντας πολυτελείας, βάφονται και προστατεύουν το χαρτί από σκισίματα. Παράλληλα, προσδίδουν στη χάρτινη τσάντα ιδιαίτερη αισθητική.

DIE CUT (ΟΠΗ ΚΟΡΔΕΛΑΣ ΔΩΡΟΥ): 
Οπή που τοποθετείται στο κέντρο της κορυφής της χάρτινης τσάντας πολυτελείας και εξυπηρετεί στο πέρασμα κορδονιού ή κορδέλας δώρου. Η οπή μπορεί να είναι στρογγυλή για τη χρήση κορδονιού δώρου ή ορθογώνια για τη χρήση κορδέλας.

DIE CUT (ΟΠΗ ΚΟΡΔΕΛΑΣ ΔΩΡΟΥ): 
Οπή που τοποθετείται στο κέντρο της κορυφής της χάρτινης τσάντας πολυτελείας και εξυπηρετεί στο πέρασμα κορδονιού ή κορδέλας δώρου. Η οπή μπορεί να είναι στρογγυλή για τη χρήση κορδονιού δώρου ή ορθογώνια για τη χρήση κορδέλας.

Η οπή die cut αποτελεί φινίρισμα, το οποίο αυξάνει το κόστος του τελικού προϊόντος.

Στη Multibags έχουμε τη δυνατότητα να ενσωματώσουμε την κορδέλα δώρου στο σώμα της τσάντας, δίχως να απαιτείται η προσθήκη επιπλέον οπής.

ΚΟΡΔΕΛΑ ΔΩΡΟΥ: 
Επιπλέον κορδέλα (υφασμάτινη, πολυεστερική ή σατέν), οι άκρες της οποίας προσαρτώνται στην κεντρική κορυφή της χάρτινης τσάντας πολυτελείας και δένουν σε κορδέλα, προκειμένου να δημιουργήσουν την αίσθηση του δώρου.
Το μήκος της κορδέλας δώρου και το χρώμα της προσδιορίζεται βάσει των δικών σας αναγκών. Χρησιμοποιείστε ίδιο χρώμα κορδέλας με το χρώμα των λαβών για διακριτική πολυτέλεια και αισθητική ισορροπία.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ: 
Κομμάτια χαρτόνι που χρησιμοποιούνται εσωτερικά στη χάρτινη τσάντα πολυτελείας προκειμένου να ενισχύσουν την αντοχή των λαβών (χαρτόνι ενίσχυσης λαβών) και του πάτου (χαρτόνι ενίσχυσης πάτου). Το χαρτόνι ενίσχυσης του πάτου μπορεί να χρωματιστεί, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες και την αισθητική της τσάντας σας. Το χαρτόνι ενίσχυσης των λαβών δεν είναι ορατό. Μολονότι το προεπιλεγμένο πάχος του χαρτονιού ενίσχυσης, τόσο για τον πάτο όσο και τις λαβές της τσάντας πολυτελείας που κατασκευάζει η Multibags είναι τα 450 gr, υπάρχει η δυνατότητα αυξομείωσής τους (κατόπιν παραγγελίας).

Στο χαρτόνι ενίσχυσης πάτου μπορείτε να αναγράψετε χρήσιμες πληροφορίες για το κατάστημά σας, όπως την ιστοσελίδα σας κ.ά

ΒΗΜΑ 1

Επιλογή διάταξης και διάστασης

Παρακαλούμε επιλέξτε ΜΟΝΟ μία διάσταση.

WhiteHandle